Oto Pestner – Mati Evropa – 2004

35_Oto-Pestner_Mati-Evropa_CD_2004

Mati Evropa 4:34

V zavetju najine noči 3:00

Trenutek resnice 4:38

Kapo dol! 2:32

Moje more (gost Petar Grašo) 4:46

To si ti 3:34

Najin svet (gostja Nuša Derenda) 3:25

Šah 2:34

Moje morje 4:41

Are you sure? 2:57

‘Cause it’s you 3:34

Mother Europe 3:04

Oto Pestner: MATI EVROPA
(besedilo s spletne strani www.dallas.si )

Oto Pestner je na dan vstopa Slovenije v Evropsko unijo izdal težko pričakovani album Mati Evropa. Na njem se nahaja 12 skladb v prepoznavnem Otovem stilu, za glasbene sladokusce pa sta na albumu tudi dva dueta: prvi je s Petrom Grašom in nosi naslov Moje more; drugi, Najin Svet, pa je Oto odpel z Nušo Derendo.

Sicer pa se na radijskih postajah že vrti single To si ti, za katerega lahko na televizijskih ekranih vidimo tudi videospot. Na albumu se naslovna skladba Mati Evropa nahaja tudi v angleški različici, prav v tem jeziku pa je Oto posnel še dve pesmi, Are You Sure? In ‘Cause It’s You (priredba prvega singla To si ti). Za razliko od številnih slovenskih glasbenikov, ki se občasno preizkušajo tudi v angleškem jeziku in jim težave dela predvsem izgovarjava, je Oto poleg kakovostnega vokala, zaradi katerega ga cenijo tako doma kot tudi v tujini, prav v tem pogledu še posebej brilijanten.

Avtorsko delo na albumu so tokrat zaokrožili Oto Pestner, Ivan Sivec, Tomaž Domicelj, Jani Hace, Dare Hering, Gregor Sulejmanović, Mike Orešar in pevka Maya. Pri snemanju instrumentov in spremljevalnih vokalov pa je sodeloval še cel šopek kakovostnih in priznanih glasbenikov. Besedilo za duet Moje more je prispeval Petar Grašo, kot pisec besedila pa se pod pesem Šah podpisuje Kajetan Kovič. Večina pesmi je bila posnetih v ljubljanskem studiu Metro pod koproducentsko taktirko tonskega mojstra Iztoka Černeta, ki je poskrbel tudi za mastering. Za celostno podobo ličnega ovitka je poskrbel Vojko Aleksič, ki je v istem stilu pripravil tudi videospot prvega singla z albuma, To si ti.

Sicer pa je leto 2004 Otu Pestnerju prineslo kopico pozitivnih sprememb. Kot izvajalec se je pridružil nizu velikih glasbenih imen pod okriljem založbe Dallas, kot avtor pa k sestrskemu publishing podjetju Mars. Odslej pa bo Oto imel še eno posebno nalogo in izziv v življenju – ustanovil je namreč tudi svojo lastno založbo Unicat Records, ki že deluje kot podzaložba Dallasa in česar sad je tudi pričujoči album Mati Evropa.

Posted in Diskografija.