Oto Pestner in Kvintet Dori

bio-oto-pestner

Sodelovanje Ota Pestnerja s Kvintetom Dori sega v sam začetek njihovega delovanja, saj so se z Otom spoznali na koncertu Lojzeta Slaka : “Boš videl kaj dela dolenjc”. Oto je postal njihov “hišni” avtor mnogih uspešnic, njihov glasbeni producent in je tu in tam tudi zapel z njimi. Fantje so izdali 9 CD plošč in osma po vrsti je skupno sodelovanje med Otom in Dori-ji. Naslov ima “Skupaj po domače“ in prikazuje skupno delo obeh protagonistov. Tako se je s časoma porodila ideja o združitvi moči obeh tudi na odrih.

Oto in Dori so tako skupaj pripravili dva načina odrskega sodelovanja :

1.) Koncert “Skupaj po domače” kjer vsi v slogu narodnozabavne glasbe prikažejo velik presek uspešnic Kvinteta Dori, kot tudi uspešnice Alpskega kvinteta, s katerim je Oto sodeloval pred leti, pa tudi Otove uspešnice in predelave pesmi, ki po izvoru niso narodnozabavne.

2.) Kvintet Dori z gostom Otom Pestnerjem: gre za daljši nastop Kvinteta Dori, kjer se jim s svojimi bloki pridruži tudi Oto. Program je raznolik, veliko je tudi zabavnega vložka in program je primeren tudi za veselične dogodke. Dori so izdali nov CD z naslovom Moj rojstni kraj.

video-oto-pestner

Oto Pestner, Kvintet Dori in Godba Slovenske železnice Zidani most

Oto Pestner in Kvintet Dori – Moje življenje in jaz

Oto Pestner in Kvintet Dori – Trideset let

Oto Pestner in Kvintet Dori – Cvetje v poletju

Oto Pestner, Kvintet Dori in Nuša Derenda – To le moje so sanje

Oto Pestner in Kvintet Dori – Ljubim te Slovenija

tehnikalije-oto-pestner

Osebni kontakt in management:
Gregor Karer, 031-345-876, gregor.karer@gig.si

Tehnika / PR:
Andrej Maver, 031-233-262, andrej@gig.si

Posted in Projekti.